We zijn weer klaar voor het babyseizoen!

WILDOPVANG DELFT STAAT WEER KLAAR VOOR DE DIEREN

Delft, 22 februari 2022 – De eerste babygansjes en haasjes zijn al welkom geheten door Wildopvang Delft e.o. Door het zachte weer van de afgelopen weken lijkt de lente al vroeg te zijn begonnen. De broedvogels zijn al actief en de hazenmoeders leggen hun eerste kinderen al in het veld. Het team van het dierenhospitaal in Delft staat weer klaar om zieke, gewonde of verweesde in het wild levende dieren de zorg te geven om gezond terug te keren in de natuur. De opvang hanteert strenge voorzorgsmaatregelen bij de ontvangst van de dieren, want er heerst vogelgriep in Nederland.

Vogelgriep

Ook in Zuid-Holland maakt de vogelgriep veel slachtoffers onder wilde vogels en pluimvee. Ondanks de strenge voorzorgsmaatregelen was vier weken geleden bij Wildopvang Delft e.o. vogelgriep vastgesteld. Dankzij de strenge quarantaine- en hygiënemaatregelen en het kortdate optreden van het team, heeft de wildopvang de verspreiding van het virus en daarmee groot dierenleed kunnen voorkomen. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft het team hiervoor gecomplimenteerd, en de opvang toestemming gegeven de deuren voor dieren weer te openen.

Dieren weer welkom

Mocht je in of buiten de tuin een babyvogel, jong konijn, haas of een ander diertje aantreffen, kijk dan eerst op onze website om te zien wat je het beste kan doen, voordat je het dier naar de opvang brengt. Ondanks de dierenliefde van het wildopvang team, blijft immers de beste opvoeding voor jonge dieren bij de dierenouders.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.