Onze financiële situatie

Samen voor de dieren uit
de Nederlandse natuur die
onze hulp nodig hebben.

Verleden

Onze opvang is in 1979 gestart als een 100% vrijwilligersorganisatie, er waren geen vaste medewerkers in dienst. In 2003 is er een medewerker gestart via een Melkert-baan, deze werd gesubsidieerd vanuit de gemeente.

In 2012 veranderde de wet- en regelgeving. Er wordt voor het hebben van een ontheffing geëist dat er gediplomeerd personeel werkzaam is in de opvang. Veel van onze collega opvangen zijn in die tijd gestopt, zij konden niet voldoen aan de regels. Dit omdat er niet werd bijvertelt wie deze kosten ging betalen. Onze eerste ‘eigen’ medewerkers zijn per 2012 in dienst gekomen, met dank aan een grote financiële ondersteuning voor een periode van 5 jaar en een nalatenschap.

Eind 2019 was dat geld op en waren er geen geldschieters, geen gemeentes die ondersteunden, waren er te weinig donateurs. En zou onze opvang per oktober 2019 de deuren moeten sluiten. 

In die periode hebben we de media opgezocht. Met succes, want we kregen weer voldoende geld om open te kunnen blijven. Een faillissement leek van de baan! 

 

Heden

Op dit moment worden we door 4 gemeentes structureel (jaarlijks) ondersteund met een subsidie. We kunnen daar 15% van onze kosten van betalen.

De overige 85% komt van particuliere donaties en giften, ondersteuning voor projecten vanuit stichtingen en fondsen en bedrijven en scholen die ons ondersteunen. 

Elke maand weer maken we de balans op: hoe lang kunnen we nog openblijven? Want onze situatie blijft onzeker zolang er vanuit met ministerie en/of provincie geen duidelijkheid komt over financiële ondersteuning.  Meestal kunnen we tot 6  maanden overleven maar we merken ook dat er veel financiële onzekerheden zijn in de maatschappij: mensen zijn terughoudender met donaties en giften. 

 

  • Hoeveel hebben we in 2022 nodig? 100% 100%
  • Hoeveel financiële zekerheid hebben we dit jaar? 75% 75%

Toekomst

Waar wij van dromen (en keihard aan werken om te realiseren):

  •  Financiële ondersteuning vanuit de overheid, de provincie en/of alle gemeentes waar wij dieren voor opvangen zodat we financiële rust hebben.
  • Een nieuwe ruimte aangezien we uit onze huidige opvang zijn gegroeid. In de jaren ’80 gebouwd voor 350 dieren per jaar zijn we nu met ruim 4.300 dieren te klein behuisd.
  • Een ruimte voor educatie en voorlichting voor scholen, groepen geïnteresseerden. Met een winkeltje en een bezoekerscentrum waar we ook rondleidingen kunnen geven in ons ‘gluurbos‘ (op afstand kijken naar de dieren in het wild die bij ons revalideren). Dit ook om een extra bron van inkomsten te realiseren.
  • Door kunnen met ons werk met meer medische mogelijkheden, met een eigen dierenarts op ons terrein voor intensieve samenwerking.
Wie helpt/helpen ons met de realisatie van deze dromen?

 

Zelf geld overmaken?

Rekeningnummer: NL30 INGB 0002 7038 40
t.n.v. Wildopvang Zuid-Holland

Scan en doneer
direct via je eigen bank

WE HOREN GRAAG VAN JE

Contact

Vraag over een dier in nood of een gebracht dier?
Gebruik dit formulier dan niet maar bel de opvang.
Het kan zijn dat een reactie wat later volgt, we zijn dan druk met het verzorgen van de dieren.

Wildopvang Zuid-Holland
Linnaeuspad 5
2616 LT  Delft
Telefoon: 015-215 78 38

Elk dier telt!

Met elke donatie kunnen wij doorgaan met ons werk.
Samen kunnen we het verschil maken.
Samen voor wilde dieren.

Over ons

Sinds 1979 vangt Wildopvang Zuid-Holland jaarlijks ruim 4.000 vogels, egels en andere in het wild levende inheemse dieren op die ziek, gewond of verweesd zijn geraakt. Met hart en ziel werken onze medewerkers, vrijwilligers en stagiairs elke dag van het jaar om deze dieren weer terug te kunnen plaatsen in de natuur. Hierbij worden we slecht voor 15% financieel ondersteund en zijn we verder afhankelijk van subsidies, donaties en giften. 

Contact

Adres opvang
Linnaeuspad 5
2616 LT  Delft

Postadres
Joke Smitstraat 5
2642 AE  Pijnacker

Veilig en vertrouwd

Steun ons

Rekeningnummer:
NL30 INGB 0002 7038 40
t.n.v. Wildopvang Zuid-Holland