Belastingvrij
schenken

Samen voor de dieren uit
de Nederlandse natuur die
onze hulp nodig hebben.

We gaan voor langdurige relaties

Onze opvang bestaat al sinds 1979 en we hopen nog heel lang open te kunnen blijven. Dat kan alleen maar met de steun van onze donateurs.

Een langdurige relatie wordt ook nog eens beloond door de Belastingdienst.  Zonder dat het je extra geld kost, kun je geld terugkrijgen van de Belastingdienst en kan onze opvang rekenen op steun voor langere tijd (5 jaar of langer).

Voordeel van belastingvrij schenken

  • De schenking is volledig aftrekbaar via de aangifte inkomstenbelasting.
  • Wij betalen dankzij onze ANBI status geen schenkbelasting.
  • De maandelijkse of jaarlijkse donatie is eenmalig geregeld en daarna heb je er geen omkijken meer naar.
  • Alle donaties worden voor 100% gebruikt voor de dieren.

Voorbeeld 1

Stel, je doneert €250,- per jaar en je drempelinkomen is € 35.000,- per jaar.

Dan kun je € 399,- per jaar bruto schenken aan onze opvang terwijl je zelf maar € 250,- betaalt. Dit bedrag mag je volledig aftrekken bij je belastingaangifte.

Voorbeeld 2

In deze berekening houd je zelf de belastingteruggave. Je doneert € 250,- per jaar waar je zelf dan uiteindelijk na teruggave  €157,- zelf betaalt.

Bereken zelf je voordeel

Je kunt zelf berekenen wat de aftrekbare kosten zijn van je eenmalige- of periode schenking. Ga hierbij uit van het verzamelinkomen (dus van jou en een eventuele partner). 

Voorwaarden van de belastingdienst

Een periodieke gift moet van de Belastingdienst aan de volgende voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor belastingvoordeel:

  • Je geeft jaarlijks hetzelfde bedrag. Je mag daarbij zelf weten of je de gift 1x per jaar of in meerdere delen betaalt.
  • Je betaalt het bedrag 5 jaar achter elkaar. Langer mag ook.
  • Je hebt vastgelegd wanneer de jaarlijkse gift stopt. Bijvoorbeeld na 5 jaar, na overlijden of bij werkeloosheid.
  • Je hebt de periodieke gift vastgelegd in een overeenkomst. Die kunnen wij samen opstellen of je stelt deze op via een notaris. We hebben voor deze overeenkomst een formulier van de belastingdienst die we in kunnen vullen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
  • Je krijgt niets in ruil voor de periodieke gift.

Schenkingsovereenkomst

De overeenkomst die nodig is voor de belastingdienst is op de website van de belastingdienst te downloaden. Daarna kan het document ingevuld en naar ons worden gestuurd (online of via de post). Wij vullen dan ons deel in en retourneren het document weer. Het is belangrijk om dit getekende formulier goed te bewaren voor de belastingdienst.

Jaarlijkse donatie in 1x regelen

Via iDEAL is het mogelijk om direct een jaarlijkse bijdrage te regelen. Na de 1e betaling (via iDEAL bij eigen bank) wordt er direct een SEPA incasso aangemaakt waarbij elk jaar op dezelfde dag hetzelfde bedrag wordt afgeschreven. Donatie stopzetten? Met één telefoontje of e-mail is dat ook geregeld.
Zelf geld overmaken?

Rekeningnummer: NL30 INGB 0002 7038 40
t.n.v. Wildopvang Zuid-Holland

Scan en doneer
direct via je eigen bank

Meest gestelde vragen

Hebben jullie handdoeken nodig?

Nee, daar hebben we al een hele grote voorraad van die wij dagelijks wassen. Onze collega’s van vogelopvang De Wulp gooien hun handdoeken weg, daarom zijn zij wel blij met handdoeken. 

Gaat mijn geld echt naar de dieren?

Ja, alle donaties en giften zijn bestemd voor de dieren.

We hebben daarbij hele duidelijke kosten die 1-op-1 voor specifieke dieren zijn. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor de dierenarts, medicijnen, eten, melk voor de baby zoogdieren, etc.

Daarnaast hebben we de noodzakelijke kosten om de dieren de beste zorg te bieden. Dit zijn de (medische) verzorging die ons vaste personeel geeft (3 FTE), de kooien waar de dieren inzitten, de speentjes, spuitjes, voerbakjes, couveuses, etc.

Tot slot hebben we kosten om de opvang draaiende te houden. Dit zijn bijvoorbeeld de huur van de grond van ons gebouw, verzekeringen, materialen om ons werk te kunnen doen, etc. Maar ook wat te drinken en te snoepen voor onze vrijwilligers, want anders houden we het zware werk niet vol.

We hebben geen directie in loondienst, geen rare overhead of verborgen kosten.

We kunnen daarom garanderen dat elke cent die binnenkomt bestemd is om de beste zorg voor de dieren te kunnen bieden! 

Kan ik restjes kattenvoer komen brengen?

We zijn altijd heel erg blij met kattenvoer, onze egels zijn er gek op. Alleen dieetvoer (nierproblemen bijvoorbeeld) en voer met vissmaak zijn niet geschikt. 

Wat kan ik jullie ook geven in plaats van geld?

We hebben áltijd behoefte aan voeding voor de dieren. Zie onze Spullen pagina welke spullen en welk voer we kunnen gebruiken. 

Elk dier telt!

Met elke donatie kunnen wij doorgaan met ons werk.
Samen kunnen we het verschil maken.
Samen voor wilde dieren.

Over ons

Sinds 1979 vangt Wildopvang Zuid-Holland jaarlijks ruim 4.000 vogels, egels en andere in het wild levende inheemse dieren op die ziek, gewond of verweesd zijn geraakt. Met hart en ziel werken onze medewerkers, vrijwilligers en stagiairs elke dag van het jaar om deze dieren weer terug te kunnen plaatsen in de natuur. Hierbij worden we slecht voor 15% financieel ondersteund en zijn we verder afhankelijk van subsidies, donaties en giften. 

Contact

Adres opvang
Linnaeuspad 5
2616 LT  Delft

Postadres
Joke Smitstraat 5
2642 AE  Pijnacker

Veilig en vertrouwd

Steun ons

Rekeningnummer:
NL30 INGB 0002 7038 40
t.n.v. Wildopvang Zuid-Holland