Belastingvrij schenken

We gaan voor langdurige relaties

Onze opvang bestaat al sinds 1979 en we hopen nog heel lang open te kunnen blijven. Dat kan alleen maar met de steun van onze donateurs. En daarbij gaan we voor langdurige relaties.

Een langdurige relatie wordt ook nog eens beloond door de Belastingdienst.  Zonder dat het je extra geld kost, kun je geld terugkrijgen van de Belastingdienst en kan onze opvang rekenen op steun voor langere tijd (5 jaar of langer).

Voordeel van belastingvrij schenken

  • De schenking is volledig aftrekbaar via de aangifte inkomstenbelasting.
  • Wij betalen dankzij onze ANBI status geen schenkbelasting.
  • De maandelijkse of jaarlijkse donatie is eenmalig geregeld en daarna heb je er geen omkijken meer naar.
  • Alle donaties worden voor 100% gebruikt voor de dieren.

Voorbeeldberekening

Stel, je doneert €250,- per jaar en je drempelinkomen is € 35.000,- per jaar.

Dan kun je €399,- per jaar bruto schenken aan onze opvang terwijl je zelf maar €250,- betaalt. Dit bedrag mag je volledig aftrekken bij je belastingaangifte.

In deze berekening houd je zelf de belastingteruggave. Je doneert € 250,- per jaar waar je zelf dan uiteindelijk na teruggave  €157,- zelf betaalt.

Bereken zelf je belastingvoordeel

Je kunt zelf berekenen wat de aftrekbare kosten zijn van je eenmalige- of periode schenking. Ga hierbij uit van het verzamelinkomen (dus van jou en een eventuele partner). De berekening

Voorwaarden van de belastingdienst

Een periodieke gift moet van de Belastingdienst aan de volgende voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor belastingvoordeel:

  • Je geeft jaarlijks hetzelfde bedrag. Je mag daarbij zelf weten of je de gift 1x per jaar of in meerdere delen betaalt.
  • Je betaalt het bedrag 5 jaar achter elkaar. Langer mag ook.
  • Je hebt vastgelegd wanneer de jaarlijkse gift stopt. Bijvoorbeeld na 5 jaar, na overlijden of bij werkeloosheid.
  • Je hebt de periodieke gift vastgelegd in een overeenkomst. Die kunnen wij samen opstellen of je stelt deze op via een notaris. We hebben voor deze overeenkomst een formulier van de belastingdienst die we in kunnen vullen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
  • Je krijgt niets in ruil voor de periodieke gift.

Schenkingsovereenkomst

De overeenkomst die nodig is voor de belastingdienst is op de website van de belastingdienst te downloaden. Daarna kan het document ingevuld en naar ons worden gestuurd (online of via de post). Wij vullen dan ons deel in en retourneren het document weer. Het is belangrijk om dit getekende formulier goed te bewaren voor de belastingdienst.

Jaarlijkse donatie in 1x regelen

Via iDEAL is het mogelijk om direct een jaarlijkse bijdrage te regelen. Na de 1e betaling (via iDEAL bij eigen bank) wordt er direct een SEPA incasso aangemaakt waarbij elke 12 maanden op dezelfde dag hetzelfde bedrag wordt afgeschreven. Donatie stopzetten? Met 1 telefoontje of mail is dat ook geregeld.

Direct jaarlijks doneren

Totaal